Salata sa svinjetinom i mandarinama

Potrebne namirnice za 1 salatu:

  • Šaka lisnate sezonske salate
  • 2 komada svinjskog karea od cc 200g
  • 1/2 mandarine
  • Sol, papar, maslinovo ulje – po želji
  • Jabučni ocat sa začinskim biljem – po želji
  • BBQ rub 1 prstohvat
  • BBQ umak 1 jušna žlica

Priprema:

Svinjski kare premažemo s uljem, dodamo sol i papar iz mlinica (bolje arome papra kad se sviježe melje i tekstura je krupnija). BBQ umak i sve dobro razmažemo po mesu da što više upije. Može se ostaviti pola sata prije pečenja da se marinira, na sobnoj temperaturi.

Lisantu salatu složimo na duboki tanjur, posipamo s BBQ rubom, dodamo sol, maslinovo ulje i jabučni ocat i sve lagano promiješati. Na vrh stavljamo mandarine koje smo prethodno nasjekli na manje komadiće, ili po želji mogu se ostaviti veći komadi.

Svinjski kare stavljamo peci na zagrijanu tavu po 3 min sa svake strane, da ostane sočan. Kad ga ispečemo stavimo ga na dasku, dodamo sviježi papar iz mlinca, maslinovo ulje i isiječemo na trakice debljine 1 cm.
Serviramo na salatu i po želji se može dodati prženi luk, krutoni od kukuruznog kruha ili šipak.