Potrebne namirnice za 1 salatu:
- Šaka lisnate sezonske salate
- 2 komada svinjskog karea od cc 200g
- 1/2 mandarine
- Sol, papar, maslinovo ulje – po želji
- Jabučni ocat sa začinskim biljem – po želji
- BBQ rub 1 prstohvat
- BBQ umak 1 jušna žlica
Priprema:
Svinjski kare premažemo s uljem, dodamo sol i papar iz mlinica (bolje arome papra kad se sviježe melje i tekstura je krupnija). BBQ umak i sve dobro razmažemo po mesu da što više upije. Može se ostaviti pola sata prije pečenja da se marinira, na sobnoj temperaturi.
Lisantu salatu složimo na duboki tanjur, posipamo s BBQ rubom, dodamo sol, maslinovo ulje i jabučni ocat i sve lagano promiješati. Na vrh stavljamo mandarine koje smo prethodno nasjekli na manje komadiće, ili po želji mogu se ostaviti veći komadi.
Svinjski kare stavljamo peci na zagrijanu tavu po 3 min sa svake strane, da ostane sočan. Kad ga ispečemo stavimo ga na dasku, dodamo sviježi papar iz mlinca, maslinovo ulje i isiječemo na trakice debljine 1 cm.
Serviramo na salatu i po želji se može dodati prženi luk, krutoni od kukuruznog kruha ili šipak.