MESNE PRERAĐEVINE
VISOKOKVALITETNE MESNE PRERAĐEVINE PROIZVEDENE PO TRADICIONALNIM RECEPTURAMA
Nastali od odabranih komada mesa, prema tradicionalnoj recepturi, the meat proizvodi od svinje iz ekstenzivnog uzgoja i crne slavonske svinje, svaki za sebe jamče vrhunske okuse postignute kontroliranim procesom koji započinje pomnim biranjem najbolje sirovine, a nastavlja se tradicionalnom proizvodnjom gdje je kvaliteta glavna vodilja.
BIJELA SVINJA IZ EKSTENZIVNOG UZGOJA
Prerađevine od svinje iz ekstenzivnog uzgoja predstavljaju vrh kvalitete suhomesnatih proizvoda ponajviše zbog pomno birane sirovine koja uz tradicionalnu proizvodnju jamči bogate okuse.
CRNA SLAVONSKA SVINJA
Crna slavonska svinja je autohtona hrvatska svinja nastala krajem 19. stoljeća, a poznata je i pod nazivom fajferica. Ovu pasminu karakterizira uzgoj na otvorenom te se tako njezina hranidba bazira na ispaši i šumskim plodovima uz dohranu sa žitaricama. Meso crne slavonske svinje u odnosu na bijelu svinju karakterizira veća čvrstoća mišićnih vlakana, viši udio unutarmišićne masnoće i tamnija boja te je stoga vrlo pogodno za proizvodnju tradicionalnih suhomesnatih proizvoda, posebno kulena, slanine i čvaraka.
DRY AGED
the meat suho odležani steakovi su isključivo hrvatskog porijekla i nastali od pomno biranih simentalskih goveda. DRY AGED je proces koji se odvija u specijaliziranim komorama u strogo kontroliranim uvjetima. Veliki komadi mesa odležavaju minimalno 40 dana, a u prosjeku od 60 do 90 dana prije nego budu očišćeni i izrezani u steakove. Karakterizira ih posebna sočnost i mekoća.
JUNETINA DRY AGED
the meat dry aged steakovi su odležani u strogo kontroliranim uvjetima te time jamčimo najkvalitetnije vrhunsko meso.
RIBEYE je odrezak junetine koji se nalazi u prednjem dijelu leđa, bliže vratu. Prepoznatljiv je po svojoj mekoći, punom okusu i prošaranoj teksturi. Ovaj odrezak može doći s ili bez kosti. Varijanta s kosti naziva se RIBSTEAK.
TOMAHAWK je tip odreska koji je vrlo specifičan, a karakterizira ga duga kost. Radi se o komadu mesa oko kralježnice zajedno s rebrom.
STRIPLOIN ili STRIPSTEAK je odrezak od kraćeg komada junećih leđa. Kako se sastoji od mišića koji „slabo radi“ karakterizira ga posebno meko i sočno meso.
T-BONE odrezak se dobije s leđa junadi. Dobio je ime po obliku kosti koja spaja dva komada mesa i to ramstek s biftekom. Uključuje dio kralježnice s karakterističnom kosti koja tvori slovo T.
STEAKOVI CRNA SLAVONSKA SVINJA
Meso crne slavonske svinje karakterizira čvrstoća mišićnih vlakana te visok udio unutarmišićne masnoće, što mu uz visoku kvalitetu daje i specifične karakteristike i okus.
SVJEŽE MESO
Najbolji komadi mesa proizvedeni po najvišim standardima, domaćeg podrijetla i kontrolirane sljedivosti.