Potrebne namirnice:
- Svinjski lungić /3 medaljona po 80g
- leća 2 jušne žlice
- 1/2 glavice crvenog luka
- sol
- papar
- bbq začin po želji
- maslinovo ulje
- sezonska salata mix po želji
Priprema:
Lungić očistimo od žilica i napravimo medaljone od 80g / ili možete zamoliti u the meat-u da Vam the team odreže medaljone.
Nauljite ih sa maslinovim uljem, sol i papar, bbq začinom i ostavite ih da se mariniraju kratko vrijeme. Za to vrijeme narežete crveni luk na sitne kockice i propržite na ulju, dodate sol papar, leću i bbq začin. Sve dobro promiješate i ostavite da se prokuha par minuta.
Tu leću ćemo koristiti kao podlogu za lungić. Zatim zagrijemo tavu i u njoj ispečemo medaljone , sa svake strane po 4 minute, stavimo ih na podlogu od ječma, nauljimo maslinovim uljem i krupnim paprom. Dodamo sezonsku salatu kao dekoraciju po želji. Ako netko voli može se dodati još parmezan ili grana padano sir.