Potrebne namirnice:
the meat janjeći kotleti 4 kom
Mladi luk 2 kom
Hrskavi kruh 2 šnite
Maslinovo ulje
Sol
Papar
Mediteranski začini po želji
Priprema:
Zagrijati grill tavu na jaku temperaturu, dok se tava zagrije janjeće kotlete začinimo sa soli, paprom, svježe sjeckanim ružmarinom, maslinovim uljem, mediteranskim začinima. Sve dobro rukama stisnemo da se začini što bolje upiju u meso. Hrskavi kruh narežemo na dvije deblje šnite. Prepečemo ga da dobije hrskavu koricu i začinimo s maslinovim uljem.
Janjeće kotlete stavimo na grill tavu, pečemo po 3 minute sa svake strane, kad okrenemo kotlete dodamo mladi luk (dva komada, bijeli dio) da se izgrilla.
Janjeći kotleti nakon što se ispeku, začine se maslinovim uljem i ostave se nekoliko minuta da odmore – da dobijemo još sočniju strukturu mesa i što bolji okus.
Slažemo hrskavi kruh, na njega mladi grillani luk i janjeće kotlete. Začinimo s maslinovim uljem, soli i paprom. Po želji se može dodati još svježe sjeckani ružmarin.